fredag 23 oktober 2009

Höstlov

Nu blev det helg - och vi skall försöka packa lite imorgon. Jag har stickat en del och är snart vid ärmarna. Då blir det till att räkna igen.. Jag får nog lite tid i Köpenhamn fast jag skall ut och hälsa på min "gamle by". Det är något speciellt med det ställe man är född tror jag. Jag känner mig alltid hemma i Köpenhamn, fast jag har bott i Sverige så många år (29)!!

torsdag 22 oktober 2009

Lugnt

Ikväll har jag kommit en liten bit till - det är kanske inte det mest spännande att sticka slätstickning, men det är lugnande och mycket skönt efter ännu en stressig budget dag. Imorgon är det sista dagen innan höstlovet och på söndag sätter jag och ungarna oss på tåget till Köpenhamn.

Jag skall nog passa på att kolla på lite garn - och så blir det ju inköp av knit-pro.


onsdag 21 oktober 2009

Det gick vägen.

Jag fick samtal från garnbutiken idag. Det resterande garn till min utmaning hade kommit - och det var samma färgbad som det jag hade köpt. Tur! Annars hade jag fått göra en liten rand någonstans för att täcka över olika infärgningar och det passar inte så bra till modellen.

Jag hämtade garnet på vägen hem från budgetarbetet, så nu kan jag fortsätta i lugn och ro. Jag har stickat några ökningar nu. Det går sakta men säkert framåt.

Kommentarsfältet ?

Nu försvann kommentarsfältet - och nu är det här igen...

Konstigt...

tisdag 20 oktober 2009

Uträkningar

Idag har jag stickat igen. Jag är nu kommit till en bit över midjan och skall öka igen. Jag har nu räknat ut hur många m jag skall ta ut på framstycket och på bakstycket och fördelat dem på de 25 cm jag har från midjan. Det blir flera m på framstycket förstås..

Sen har jag börjat titta lite på ärmhål - och ärmar för att hitta en bra lösning. Jag vill ha isatt ärm och jag vill gärna att de är lite långa alltså en bit ned på handen. Det er fint och skönt varmt tycker jag.

När jag har tittat på alla roliga videoer kom jag på att jag såg en med en sångerska som min bror hade hittat och som han tyckte jag skulle lyssna på.




Ibland kan man känna sig som hon. Jag kommer ihåg när man som liten "satt fast" i en stickad tröja. Man kunne varken få den av eller på och håret blev elektriskt!

söndag 18 oktober 2009

Höst


Igår kväll passade jag på att kolla upp en dansstil som inte är med i våra utmaningar (fast det är kanske lite hip-hop?) Jag såg på Champions of Rock och blev mäkta imponerad. Vem hade trott att man skulle få se Bohemian Rhapsody live! Många andra fina Queens låtar fanns med och det var härliga artister som framförde musiken.
I dag har jag mest sett till att vara utomhus i det härliga höstvädret. Träden med lysande gula, orange, bruna och enstaka gröna löv mot de svart/grå stammar. Det är så vackert att det gör ont! Luften är frisk och känns ren och hälsosam.
Två små utställningar hann jag att titta på under min promenad. En med vackra broderade bilder och en med kartongtryck. Det är inspirerande att se bra konsthantverk. Jag tycker ofta att jag får något med mig hem som mycket senare dykar upp i ett helt annat utförande. Det är inte säkert att någon andra än jag kan se var jag blev inspirerad och det är inte heller säkert jag själv kommer ihåg var jag såg det men det lagras för senare bruk.

Ikväll skall jag sticka på min utmaning och se om jag kan komma upp till midjan. Jag är lite orolig för resten av mitt garn har inte kommit än. När jag beställde skulle det komma den veckan som just har tagit slut. Lördag frågade jag efter det och så visste de plötslig inte när det kom!
Om det inte kommer denna vecka får jag gå över på delprojekt två - min bolero. Så jag har att göra - för den har jag inte någon helt klar plan för.