fredag 16 oktober 2009

Fredag ;-)

Efter en hektisk dag på jobbet, heldagsregn ute och nu mätt på tacos och ett glas rött vin skall jag sätta mig och sticka lite medan jag slötittar på TV och går igenom veckans händelser med min man.

Det har varit en arbetsam vecka på jobbet och en riktig rolig stickvecka. Imorgon blir det till att räkna lite mera på mina vidare bravader. Jag har läst blogger med glädje igen idag, det är så roligt att följa allas arbeten. Nu glädjer jag mig till att köpa knit-pro stickor för alla verkar ju tycka att de är bra.

Min dotter håller på att städa - hon får besök av en väninna. De skall se på idol och därefter Dirty dancing. Min son spelar på synt och min man diskar efter maten, medan han följer is-hockey på text-tv. Det är så mysigt att höra hur alla arbetar och pysslar runt på var sitt sätt. Nu skall jag också mysa.

torsdag 15 oktober 2009

Nä - men se nu gick det....

Äntligen lyckades jag att lägga in en bild på blocken. Längst till vänster syns en av mina provlappar och sedan ligger början på min Latin tröja. Det syns att jag har tagit in en bit och att jag är på rätt väg tycker jag.
Det ser väl inte helt så spännande ut som de fina mönsterstickningar andra stickar, eller ballettdansösernas graciösa steg. MEN - det är min utmaning och jag är väldigt nöjd med att arbeta med denna form för kreativitet.
Jag sitter och tänker vidare medan jag stickar - för jag har inte helt håll på hur jag vill att halsen skall se ut. Och jag har fortfarande inte gjort uträkning på ärmhål och ärmar.
Jag har ju bestämt att det skall vara en enkel modell, för att passformen skall komma till sin rätt. Men det är svårt att inte glida ut i några extravagancer. Vi får ser vad jag kan göra med boleron.

onsdag 14 oktober 2009

Trevlig kväll

Nu har jag ca 10 cm och har tagit in några af de gångar där skall till för att passa till när midjan kommer efter ca 19 cm. Det är väldigt skönt att sitta och sticka på kvällerna - tänk att jag nästan hade glömt bort hur det är.

Jag har räknat om modellen upp till ärmen - då måste jag igen ändra. Den modell jag utgår ifrån har ju inte kroppspassform - så jag skall försöka tänka till så att oket blir rätt.

Mina försök med rött garn har fortfarande inte gett något att bygga på, men det kommer nog.

Jag tycker det är helt fantastisk att läsa alla ni andras bloggar - tänk så många idèer och så många fina arbeten som är på gång. Det ger väldigt mycket inspiration.

Idag har jag börjat lite smått med budget för 2010 på mitt arbete. Så där sitter jag också och planerar och räknar för att allt skall bli så "snyggt" som möjligt. Budgetten (första förslaget) skall vara klart nästa fredag innan jag åker till Köpenhamn.

Nu blir det inte mera stickning ikväll - jag skall ringa min syster som nog har kommit hem från jobbet nu! Sedan blir det bums isäng!

I morse tittade min dotter trött på termometern och utbrast överraskat: Wow! det är minus fucking five idag! Den har jag skrattat av hela dagen....

tisdag 13 oktober 2009

Rött också??

Ikväll har jag stickat lite mönsterprov med rött i det fina gråblå. Jag tänkte mig ett tunnt rött strek mitt fram och bak. Jag har försökt att sticka en m avvikt i slätstickningen. Inte bra. Vridit garnet runt en m. Inte heller bra. 3 m mosstickning - men jag tror inte heller det blir bra. Kanske skall det bara vara blått.

Imorgon skall jag försöka ett par andra idéer. Det kan ju också bli röda prickor, eller ett par tunna röda ränder. Det finns alltså lite mera att försöka innan jag är säker på hur det skall bli. Jag njuter att sitta och försöka... tiden bara flyger iväg. Jag har ju alltså också tagit upp några gångar som så många av er andra, men det hör väl liksom till en utmaning tycker jag.

måndag 12 oktober 2009

Nu fortsätter jag

Jag har stickat ett par centimeter mosstickning och jag tror att det får räcka som kant. Nu skall jag sticka slätstickning en liten bit innan jag skall igång med tillpassning av modellen till mig. Det är ett underbart garn att sticka i, det lägger sig så fint och är mjukt och lätt. Fingrene dansar iväg - runt och runt.

Eftersom jag har tänkt mig att sticka en bolero också gäller det att få modellerna till att passa ihop. Det är därför jag har tänkt mig något på oket (som jo täcks av boleron). Det kan bli lite mycket om det är mönster på grundmodellen också. Men det är ju en bit dit.

Jag tycker också att det blir en stor utmaning att sticka efter figur när man inte kan "gömma något med strukturstickning eller färgar.

Vecka 44 skall jag till Köpenhamn där jag tänker köpa mig några Knit-pro. Jag har bestämt att jag vill ha dem, men de finns inte här i stan. Det känns roligare att kunna känna och se dem innan jag köper, så det passar ju fint att jag skall dit. Jag har därför börjat på en gammal vanlig rundsticka.

Det är skönt att vara igång - och tankarna far iväg medan jag stickar. Vad kan vara snyggt på oket, färgmönster eller struktur - det tål att tänka på.

söndag 11 oktober 2009

HURRA!

NU- är jag igång. 242 m på pinnar nr 4. Skall bli en pullover med kantar i mosstickning och tillpassat mig. Kanske blir det et ok på något sätt - och jag har också tänkt mig att sticka en bolero till så det blir riktigt Latin.

Lycka till alla

Ikväll

Om 3 timmar kör jag igång - äntligen.

Garnet är ju klart och nu har jag maskantallet klart och kan sticka en del innan jag måste igång med räknemaskinen igen.

Det blir nog ett dubbelprojekt - det skall två till att dansa latin!