lördag 10 oktober 2009

provlapp

Jag har stickat provlappar idag - det ser fint ut. Mit projekt känns närmare. Jag är inte helt säker på modellen än, men jag kommer att vara klar imorgon. Jag tror att jag skall vänta till Lisa sätter igång våra projekt. Det känns som om det inte ville vara riktigt lika kul om inte hon är med. Nu måste jag lära mig att lägga in bilder så att jag kan visa vad jag gör..

fredag 9 oktober 2009

Garnet är hemma

Iallafall hälften - jag var inne för att kolla ännu engång i den affär som känns lite mera experimenterande än den andra. Idag låg låg garnet där - sublime heter det. En mörk gråblå (åskhimmel) i cashmere, silk och merino - kan det bli mera lyx? Det fanns inte nog garn hemma, men jag chansade på att de kunne få hem mera från samma färgbad. För jag VILL vara med när vi (nästan) alla sitter på söndag 18.23 och högtidigt slår upp till våra projekt - det är bara så spännande. (Skulle jag få från ett annat färgbad, ja då har jag ännu en utmaning!)

Beskrivning tror jag också att jag har hittat. Projektet har ändrats många gånga. Just nu är det en sweater i fint strukturmönster som jag tänker göra om så att den passar mig. Jag har tänkt ändra passform och halsformen.

Imorgon skall jag sticka provlappar så jag kan se om garnet kommer till att fungera - annars måste jag tänka till igen.

torsdag 8 oktober 2009

Gamla beskrivningar

Idag har jag igen letat i gamla beskrivningar. Det är så roligt att leta i gamla minnen. Det finns slitna ex som jag har använd flera gångar - eller över väldigt lång tid. Garnkorgen har jag också gått igenom och blivit glad över flera fina nystan som ligger till någon gång då de kan bli något vackert.

Fortfarande har jag flera möjligheter och vinklar på utmaningen. Jag tycker det är mycket svårt att bestämma vad det skall bli.

Jag letade efter brystkil på google - och fick frågon om jag inte menade byt bil???

onsdag 7 oktober 2009

Fortfarande research

Jag har idag använd tid på att kolla i mina gamla stickböcker, i gamla beskrivningar som jag har sparat för att kanske en dag.... Jag har hittat lite uppslag ;) men jag tänker att leta vidare.

Jag har också besökt den ena garnbutik vi har i stan för att känna på kvalitet och att se på färgar. Jag hittade en fin röd i alpacka - men hade egentligen tänkt mig att sticka i något mera "slät" garn. Jag får väl försöka att besöka den andra affären igen. Kanske garnet plötsligt bara finns där.

tisdag 6 oktober 2009

Paso Doble


Idag har jag tänkt på modeller. Det lutar åt Paso Doble! Klassiskt enkelt och vackert.
Det kommer inte att bli enkelt att sticka, men jag tror att det kan bli en bra utmaning. När man inte bor i storstan kan det också bli en utmaning att hitta ett passande garn. Jag hinner inte att beställa med post. Jag vill ju också sitta med stickorna på söndag 18.23 och slå upp för att börja andra delen av projektet.
Kanske kan svart/skiffergrått och rött vara något att arbeta med, det passar till Paso Doble och det borde inte vara omöjligt att hitta.
Jag har tittat på en del beskrivningar men jag har inte kommit i mål än.

måndag 5 oktober 2009

Kan det vara en idè

Ikväll har jag tänkt på att sticka Latin kan ju förstås på flera sätt. Det skall vara kroppsnära - men det skall väl också vara med någon form av passion. Där kunne man kanske tänka sig något dramatisk mönster eller några strålande färgar!

Det kan vara att umaningen blir i två delar för att få det till bli som jag har tänkt mig -

Fortfarande har jag lite olika vägar i mitt funderande. Det är bra att vi har en vecka på oss.

söndag 4 oktober 2009

Söndag

Idag har jag funderat och funderat för att komma på hur jag vill lösa min utmaning. Jag har tittat i en del böcker - både gamla och nyare. Färgar och tekniker har vandrat ut och in av min fantasi och så har jag läst på andras bloggar - det är också spännande.

Jag har lite olika idèer men vill nog använda lite mera "ställtid" som Bodil Jönsson kallar den tiden man använder för att förbereda ett projekt. Det känns som om man inte kommer någonstans - men plötsligt tar man kämpekliv!