torsdag 5 november 2009

Det går framåt

Nu är det inte så långt kvar på ryggen. Det skall bli spännande att pröva hur den passer - har det blivit något latin eller är det pösigt svenskt? Jag hoppas att få lite bättre tid denna helg och kanske nästa vecka då det inte är något speciellt i sikte på arbetet. Om inte det plötsligt skall ändras lite i budget?? Det är aldrig till att veta.
Det har snöat hela dagen men snön ligger inte kvar. Det är bara mörkt och blött ute. Men det känns att det närmar sig den kalla vinter.

tisdag 3 november 2009

Lite balett, latin och vals....



Här kommer ännu en video med Camille, denna gången är det dans av en mycket speciell sort. Jag tycker det är så vackert!
Min stickning har legat still idag. 10,5 timmars arbetsdag med månadsresultat, därefter frissan och sist men inte minst kör. Det blir inte så mycket mer än att gå i säng och läsa lite. Men imorgon är en annan dag.

måndag 2 november 2009

Hemma igen

En vecka i Köpenhamn med mycket umgänge med närmaste familjen och närmaste kompisar ger kraft och mod på nya arbetsveckor.

Jag passade på att se lite på några garnaffärer. Jag var på Wilfert, Bette Design, Garniture och förståss Sommerfuglen. Det var riktigt roligt och inspirerande. Jag köpte mina första Knit-pro och måste bara ge alla rätt. De är lätta, vackra, spetsiga på ett bra sätt och varma att sticka med. Jag har också köpt strumpstickor så nu får vi se om jag blir lika glad för dem.

Jag såg modeller från Geilsk. http://www.geilsk.dk/ Dem har jag sett på nätet och tyckt om och de är fina i verkligheten också.

Jag såg också en bok av Anette Danielsen http://www.sommerfuglen.dk/shop/strik-naturligvis%21-11070p.html där var några klassiska modeller inspirerade av naturen och de var väldigt fina och användbara.

I Garniture finns det förutom garn olika tyger. Det är tyger man inte hittar så många ställen och jag som inte syr något vidare får lust att försöka iallafall. Om man tittar lite här kan man se lite olika tyger. Dessutom ses några av de väldigt söta barnmodeller man kan köpa garn och mönster till http://garn-iture.typepad.com/garniture/

Något har jag också fått stickat - så nu har jag hela framstycket och det fattas från ärmhålet och upp på bakstycket. Det skall bli väldigt spännande att se om jag lyckas att få ärmen att passa bra.